Assignment van Finette

Heb jij Finette “gevolgd” tijdens haar stage bij KernKracht Academie?
In deze laatste blog deelt ze voor de laatste keer haar ervaring en haar assignment!

Lieve lezers,

Het is alweer bijna zo ver: zomervakantie! Maar dit betekent helaas ook dat mijn stage bij de Kernkracht Academie ten einde komt. Ik ben Danielle heel dankbaar voor deze stage en dat ik bij elke groep heel goed ontvangen ben.

Ik vond het een hele mooie ervaring, ik heb veel geleerd over het coachen, over het gedrag van honden en over mezelf. Door deze stage heb ik weer een ander zicht op het gedrag van honden gekregen. Honden laten vaak gedrag zien door te spiegelen op hun baasjes, maar ook andere mensen. Ze voelen aan wanneer ze nodig zijn en weten ook goed wanneer ze ervoor zichzelf moeten zijn. Ook heb ik veel geleerd van Angelè over de houding van een hond en dat kleine verschillen in gedrag heel belangrijk zijn. Zoals waar en hoe de hond gaat liggen en naar welke kant de staart dominant zwaait. Maar ook heeft ze laten zien dat het met z’n allen uitstralen dat een hond niet bang hoeft te zijn vertrouwen kan geven. Of dat een hond even niet aankijken ook heel waardevol kan zijn.

Ik ben erachter gekomen dat ik zelf niet verder wil gaan in het coachen van mensen. Ik vind het een heel mooi beroep, maar het voelt niet als voor mij weggelegd. Ik ben meer gericht op het gedrag van de honden (en van andere dieren). Het coachen van honden ligt meer in mijn richting. Om te werken met de honden en hun eigenaren. Om de eigenaren handvatten mee te geven als ze er met bepaald gedrag niet uitkomen en hen meer bewust te maken wat die gedragingen betekenen. En zo ook natuurlijk met de gedachte dat de honden altijd blijven spiegelen.

Ik ben tot de zomerstop aanwezig, dus nog 2 lesdagen. Daarna ga ik verder met een nieuw avontuur. Ik wil alle cursisten ontzettend bedanken voor alle support en de hartelijke ontvangst en ik wens iedereen heel veel succes met het afronden van de opleiding of cursus. Mijn assignment en wat er is geïmplementeerd zie je in onderstaande video. Danielle heeft aangegeven dit op beide locaties als vast onderdeel te gaan inbrengen in de scholing. Daar ben ik blij mee!

Natuurlijk wil ik ook alle lieve lieve hondjes bedanken dat ik ze mocht observeren.
Angelè, bedankt voor alle (wijze) lessen en Danielle, heel erg bedankt voor een super fijne tijd!

Alvast een fijne vakantie,

Finette Klop – Stagiair Kernkracht Academie

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!