Het opleidingsinstituut voor holisme, systemisch werk en coachen met honden

Cursus

Systemisch coachen
met de hond als spiegel

BLENDED LEARNING

Cursus

Systemisch coachen
met de hond als spiegel

BLENDED LEARNING

Al jaren is bekend dat dieren van grote waarde zijn voor mensen. Niet alleen als huisdieren maar ook als therapiehonden, PTSS-honden, co-coaches, als hulphonden en blindengeleidehonden. Honden (maar ook paarden) worden vandaag de dag ingezet in therapie, bij traumaverwerking, in coaching en bij opstellingen. Dieren zijn puur, intuïtief en spiegelen de mens vanuit hun natuurlijk instinct. Ze zijn ware leermeesters in de diverse (persoonlijke en werk gerelateerde) processen van de mens. Steeds meer mensen kiezen dan ook niet voor niks om zich door middel van Animal Assisted Interventions te laten begeleiden in hun proces.

Ben jij iemand die

Met mensen werkt

Wil leren werken met de hond als spiegel

Wil werken met AAI en daarbij de hond wil inzetten

Systemisch wil leren coachen

Mensen wil begeleiden in hun proces

Wil werken met het natuurlijk instinct van de hond

Intuïtief wil werken

Met opstellingen wil gaan werken

Lees dan vooral even door!

Wat is er mooier dan een mens te mogen begeleiden op het pad der leven. Een pad, een reis die voor ieder mens anders is.
Dit laatste is een gegeven welke ook zichtbaar is in het leven, zowel in je persoonlijke omgeving als in je werkomgeving.
Een wereld, een maatschappij met een tal van diversiteiten… diversiteiten in mensen, in karakters, in eigenschappen en ook in systemen.

Systemen zijn al aanwezig (of worden gevormd) vanaf het moment dat je geboren wordt. Je komt dan in je eerste systeem terecht, het gezin van herkomst. In dit gezin wordt de basis gevormd, een basis die je de rest van je leven bij je zult dragen. Een basis die van grote invloed is op het pad des levens.

Het gezin van herkomst is het eerste systeem waar je mee in aanraking komt en vanaf dat moment zullen er nog vele volgen in je leven… Familiesysteem, schoolsystemen, vriendengroepen, relaties, sportgroepen, werk gerelateerde systemen zoals de organisatie/bedrijf waar je werkt, het team waarin je werkt maar ook de maatschappij is een systeem. En binnen al deze diverse systemen gelden (vaak ook ongeschreven) regels en wetten, zijn normen en waarden, doe je ervaringen op zowel positief als ook ervaringen die je wellicht liever niet had willen meemaken. Dit alles “kleurt” de mens, het kleurt mij en ook jou.

En effectieve methode om inzicht te krijgen in al deze “systemen” is het systemisch werken, oftewel het systemisch coachen zoals je dat binnen deze masterclass gaat leren.

Wat leer je in de cursus systemisch coachen?

Door alle ervaringen in de diverse systemen wordt de mens “ingekleurd”. Hoe meer “inkleuring” des te minder we bij onze eigen authentieke “kleur” kunnen komen. Hierdoor raken we steeds meer en meer de verbinding met ons pure zelf kwijt en komen we terecht in een systeem van diverse mechanismes en patronen die we liever kwijt dan rijk zijn. Als mens komt er een moment dat je hier hinder van kunt ondervinden, je kunt in aanraking komen met fysieke, emotionele of mentale klachten en besluit dan dat je dit niet langer bij je wilt dragen. Tijd voor verandering is aangebroken!

In deze 4 maanden durende cursus leer je mensen middels systemisch werk (grondlegger Bert Hellinger) te coachen en te begeleiden in hun proces. Van grote levensvraagstukken tot interne conflicten en dualiteiten.

Je leert je hoe jij honden (je eigen hond of de hond van je klant) in kunt zetten in AAI als spiegel. Hoe ze de spiegel zijn van de menselijke ziel en grote hulp bieden bij het bewust maken van het onderbewuste. Je leert middels diverse methodieken te werken en daarbij altijd het welzijn van de hond in ogenschouw te nemen. De hond blijft te allen tijde hond en deze wordt niet gedwongen tot “werk”. Je leert werken vanuit het natuurlijk instinct van de hond alsmede binnen de grenzen van de hond! Zo blijft het voor de hond altijd leuk om met jou te werken.

Systemisch coachen staat centraal in deze cursus. Werken en coachen vanuit gevoel, je intuïtie als kracht. Je leert werken vanuit het “niet weten” en het laten ontstaan. Je leert (bekende) methodieken systemisch in te zetten, systemische oefeningen te coachen, zelf oefeningen en werkvormen te creëren en natuurlijk opstellingen te begeleiden: van dualiteiten tot aan familieopstellingen, alles komt aan bod. Hierin leer je ook te werken met representanten. Van objecten, mensen tot aan “de hond|” als representant. Je leert te werken met vloerankers, je leert zowel binnen te coachen als in de natuur en alle elementen uit de natuur te gebruiken in je coachings. Een prachtige en vooral ook hele krachtige manier van werken!

Deze cursus duurt 4 maanden, waarin je 4 live trainingsdagen hebt en waarbij je ook 4 maanden aan het werk gaat vanuit de online academie bestaande uit 4 online lessen met o.a de theorie, het werkboek, oefeningen voor thuis, reflectieverslagen, en casussen. Daarnaast heb je toegang tot de online intervisiegroep op Facebook. Binnen de intervisiegroep zoek je jouw Master Maatje waarmee je tussen de trainingsdagen door kan afspreken om live met elkaar te oefenen.

In deze vier maanden ga je niet alleen in de rol van systemisch coach aan het werk maar mag je ook ervaren, ontdekken en bij jezelf naar binnen in de rol van coachee. Zo weet je vanuit ervaring en gevoel wat systemisch werk met je doet, hoe het voelt en dus ook hoe het voor jouw klanten is. Je kunt je voorstellen hoe waardevol dit is in je begeleiding naar hen toe.

Je leert dus vanuit diverse invalshoeken wat spiegelen en systemisch werken met honden is. Hoe het voelt, wat het je brengt en in welke vormen je de hond als spiegel (of co-coach) kunt inzetten. Je leert hoe je diverse werkvormen kunt opzetten met honden om bewustwording te verkrijgen bij je klant. Uiteraard ga je ook aan de slag met het maken van werkvormen die passen de mensen waar jij mee werkt. Tevens leer je ook hoe je met ondersteunende materialen en tools de coaching kunt versterken. De gehele Masterclass wordt er zowel binnen als buiten gewerkt en wordt ook de natuur als onderdeel meegenomen. Hoe de natuur van meerwaarde kan zijn in je werk. Een feestje voor mens en hond!

De cursus biedt prachtige methodes die diepgang brengen en transformerend werken. De hond daarbij aanwezig maakt het dubbel zo krachtig!

Indien jouw hart sneller gaat kloppen…
Jouw passies mensen en honden zijn…
En jij beroepsmatig systemisch wilt coachen en de hond wil inzetten…

Dan mag je deze cursus niet missen!

*Let op: deze cursus is enkel geschikt voor jou als je al met mensen werkt (coaching, therapie, hulpverlening o.i.d). Heb je nog geen enkele ervaring in het coachen/begeleiden van mensen kijk dan bij de vakopleiding “systemisch en energetisch werken met honden”

Na de cursus kun jij:

De hond inzetten als spiegel

Systemisch werken

Werken met opstellingen

Werken met bekende methodieken middels systemische werkvormen

De hond als representant inzetten

Werken met vloerankers

Werken vanuit je intuïtie

Samen werken met de hond als co-coach

Praktische informatie

De cursus (blended learning) omvat in totaal 4 live trainingsdagen en een online leeromgeving in de KernKracht Academie. De trainingsdagen zijn van 10 – 16 uur. Op deze dagen wisselen theorie (weinig) en praktijk (veel) elkaar af, de opleiding is erg intuïtief en ervaringsgericht. Na elke trainingsdag gaat er een online module open in de online leeromgeving waarin je de theorie vindt plus een werkboek en opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat.

De cursus wordt op twee verschillende locaties in Nederland gegeven, in Nijmegen en in Lekkum (bij Leeuwarden).
Er wordt gewerkt in kleine groepen van max 8 deelnemers.

Naast de trainingsdagen wordt er ook inzet van je verwacht qua “studiebelasting”.

Deze bestaat uit:
• lezen van de theorie
• het volgen van de lessen in de online leeromgeving
• huiswerkopdrachten
• het maken van 4 reflectieverslagen
• 3 oefencasussen + een verslag hiervan

De kosten voor de cursus zijn € 1297,-.
Betaling kan ineens of in 4 maandelijkse termijnen.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die al werkzaam zijn als coach (of in hulpverlening) en/of mensen die al met honden werken en de mens achter de hond willen leren te begeleidien. Om de cursus te kunnen volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel dien je te beschikken over een MBO+ of HBO niveau. Verkregen middels vooropleiding, scholing, cursussen of levenservaring.
De cursus is bedoeld voor eenieder die het werken met de hond wil integreren in het huidige werk en systemisch wilt gaan werken.

De cursus is inclusief:

  • Exclusieve toegang tot de KernKracht Academie
  • Lesmateriaal
  • Werkboek
  • Huiswerkopdrachten
  • Koffie, thee en water
  • Snacks

De cursus is te volgen met je eigen hond, per lesdag zijn er maximaal 3 honden aanwezig. Er wordt dus gerouleerd. Dit ten goede voor het welzijn van de honden.

Na het met succes afronden van de cursus ontvang je een bewijs van deelname. 

cursus

Systemisch Coachen met de hond als spiegel

LOCATIE NIJMEGEN

START DATUM 8 november 2022

Data van de live dagen:
8 november 2022
6 december 2022
17 januari 2023
14 februari 2023

Maak hiernaast je keuze en na ontvangst van de betaling wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek.

Wil je liever voor inschrijving alvast kennismaken met Danielle (de trainer), stuur haar een mailtje via danielle@kernkracht-academie.nl

Ze maakt graag tijd voor een (online) call.

Danielle Spenner

Founder Kernkracht Academie

Ik ben Danielle Spenner. Als zelfbewuste vrouw, moeder en met mijn hoogsensitiviteit sta ik samen met mijn 3 fantastische kinderen en mijn dieren positief in het leven!

Als ervaren systemisch coach met de inzet van honden heb ik al heel veel moois gezien in mijn werkveld. Binnen het brede werkveld omtrent het coachen met de hulp van honden ben ik verliefd geworden op het systemisch en energetisch werk. Door bewust te zijn van deze bijzondere manier van werken, te zien wat dit teweeg brengt en te kijken naar wat er in deze wereld nog meer nodig is heb ik de KernKracht Academie ontwikkeld. Hoe gaaf en dankbaar is het als je kunt ontwikkelen vanuit je hart en passie. Ik voel me ongelooflijk gezegend dat ik dat heb kunnen doen...

Zoals iedereen heb ik ook een weg af moeten leggen om hier te komen. Ben je benieuwd wie ik ben? Hoe mijn pad eruit zag? Waarom ik doe wat ik doe?

Op mijn persoonlijke website kun je meer over mij en coaching voor persoonlijke ontwikkeling (KernKracht Spiegelcoaching) lezen.

Kernkracht Academie
Danielle Spenner

Ik ben Danielle Spenner, als zelfbewuste vrouw, moeder en met mijn hoogsensitiviteit sta ik samen met mijn 3 fantastische kinderen en mijn dieren positief in het leven!

Als ervaren systemisch coach met de inzet van honden heb ik al heel veel moois gezien in mijn werkveld. Binnen het brede werkveld omtrent het coachen met de hulp van honden ben ik verliefd geworden op het systemisch en energetisch werk. Door bewust te zijn van deze bijzondere manier van werken, te zien wat dit teweeg brengt en te kijken naar wat er in deze wereld nog meer nodig is heb ik de KernKracht Academie ontwikkeld. Hoe gaaf en dankbaar is het als je kunt ontwikkelen vanuit je hart en passie. Ik voel me ongelooflijk gezegend dat ik dat heb kunnen doen...

Zoals iedereen heb ik ook een weg af moeten leggen om hier te komen. Ben je benieuwd wie ik ben? Hoe mijn pad eruit zag? Waarom ik doe wat ik doe?

Op mijn website kun je meer over mij en Kernkracht lezen.

Kernkracht Academie is een CRKBO gecertificeerde instelling.
Dit betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitseisen en codes voor kortdurend beroepsonderwijs.
Tevens zijn we vrijgesteld voor btw. Al onze prijzen zijn dus netto bedragen en blijvend exclusief btw.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!