Help! Mijn kind is ook 50% de andere ouder

In Nederland zijn er heel veel gescheiden gezinnen. Met deze blog/podcast hoop ik te bereiken dat er meer compassie komt voor de ‘andere’ 50% van het kind.

Als we met een systemische blik naar een kind kijken (of dat kind nu 4, 12, 24, 44 of 60 is) dan is ieder kind (ja, ook jij en ik) 50% de biologische vader en 50% de biologische moeder. We staan daar in ons dagelijks leven weinig bij stil. Zo staan we er ook niet vaak bij stil wat dit met zich meebrengt in ons dagelijks leven…

Ook ik als systemisch coach en opleider ben hier in mijn dagelijks leven, in mijn gezin, niet altijd heel bewust mee bezig terwijl ook mijn kinderen natuurlijk 50% mij zijn en 50% hun vader.

Deze vakantie ben ik onder andere een week met mijn jongste zoon op vakantie geweest met mijn camper. Begin juli kocht ik een camper. Geen poepie luxe ding, maar een zelfbouwcamper van net geen 5 meter lang. Mijn mini ‘Ibiza hippie style’ huisje op wielen. Wat hebben we genoten!

Naast het genieten kwamen er ook veel bewustwordingen. Zomerse bewustwordingen in een tijd waarin je mag afschakelen van werk komt er ruimte. Ruimte voor een andere blik. Ruimte om zelf naar binnen te keren en dingen door een andere bril te kunnen bekijken.

Het resultaat? Meer compassie voor mijn kind!

Ik heb een podcast opgenomen om systemisch met me mee te kijken, ik deel mijn ervaringen met je als alleenstaande moeder en neem je mee in wat ik tegen ben gekomen in mijn persoonlijke leven omtrent opvoeden na een scheiding.

In Nederland zijn er heel veel gescheiden gezinnen. Wat ik met deze podcast wil bereiken? Dat meer coaches kinderen, volwassen kinderen en ouders bewust kunnen maken en er zo meer compassie komt voor de ‘andere’ 50% van (je) het kind.

Beluister de podcast hieronder:

Challenge

Je hond als spiegel

24 t/m 28 juni 2024
Je kunt GRATIS deelnemen!

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!