Holistisch werken met kind en de hond als spiegel

Holistisch werken met kinderen

We leven allemaal in verschillende systemen elke dag weer. Dat is voor ons als volwassene niet altijd zo makkelijk, laat staan voor (onze) kinderen. Het systeem wil heel zijn, zonder oordeel over goed of fout. Als het kind “vreemd” gedrag laat zien, wil het hiermee wat zeggen, iets laten zien. Hiervan bewust zijn is voor zowel ouder als coach de eerste stap. Voor mij als coach de taak om te onderzoeken wat het kind wil laten zien. Dit is niet altijd eenvoudig, maar wel heel interessant.

De hond als spiegel

De opleiding holistisch werken met kind en hond was voor mij een opleiding die ik al lang graag wilde doen. In deze opleiding leer ik hoe ik vanuit systemisch perspectief kan werken met kinderen zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De hond kan hierbij een grote hulp zijn bij bijvoorbeeld het reguleren van emoties. Iets wat bij kinderen in ontwikkeling nog lastig kan zijn. De hond kan ook een rol vervullen om op speelse wijze te ontdekken waar de behoeftes van het kind liggen en wat het kind nodig heeft. Mijn hond Lieven werkt ook mee en het is leuk om te ervaren wat hij anderen wil laten zien. Lieven kan zijn wie hij is en “doet mee” als hij dat wil. Het mooie is dat honden dat op een eigen en subtiele wijze doen.

Systemisch werken met kinderen en, natuurlijk ook, de ouders  is echt op een hele andere manier kijken naar kinderen. Zonder oordeel, wat wil het kind laten zien met zijn of haar gedrag?  Zo waanzinnig interessant. De ouders daarbij betrekken is erg belangrijk en kan ook zeker een uitdaging zijn omdat zij ook onderdeel van het systeem zijn.

“Sta jezelf toe om in het domein van “niet weten” te verblijven.
Dan kan er van alles ontstaan, want je bent onbevangen en onbevooroordeeld” 
– Bibi Schreuder –

Mijn bewustwording neemt toe

Ik ervaar zoveel bewustwording in deze opleiding. Vooral ook over mijzelf, mijn eigen stukken die aangeraakt worden, die gezien willen worden. Dus zowel voor mij als kinderverpleegkundige & kindercoach en moeder van 2 tieners leer ik ontzettend veel.

Er wordt gewerkt vanuit gevoel en met intuïtie als kracht. Vanuit een holistische visie leer je systemisch te werken met verschillende methodieken. Oefeningen, werkvormen, opstellingen begeleiden, het zijn echt mooie, verdiepende tools die worden aangereikt.

Ik ben dankbaar

Daniëlle en Minke zijn superfijne coaches en opleiders. Zij staan voor je open en begeleiden je ook zonder oordeel, niets is goed of fout. Er is ruimte voor vragen en eigen inbreng. Super waardevol en dankbaar dat ik deze opleiding ben gaan doen.

Liefs,

Jessica Kok
Kinderverpleegkundige & Kindercoach

Ik werk als zzp kinderverpleegkundige bij gezinnen met chronische zieke kinderen thuis en ga mee naar school.

Onze jaaropleiding Holistisch werken met kind en hond

5 oktober a.s.  start de jaaropleiding holitisch werken met kind en hond. In deze opleiding leer je o.a.vanuit systemisch perspectief werken met kinderen zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Uniek in deze opleiding is dat je dit niet alleen doet, maar samen met je hond. Je leert hoe je honden kunt inzetten als spiegel. Voor kinderen kan alleen al de aanwezigheid van de hond als veiligheid worden ervaren om zich op te stellen.

Je werkt in kleine groepen met elkaar en met je hond of de hond van een ander.

Met 14 lesdagen op onze opleidingslocatie in Nijmegen, intervisies, veel praktijkoefeningen, systemische methodieken, lichaamsgericht werken en ondersteunende tools vergroot en verdiep jij je coachervaring en vaardigheden.

Deze opleiding is waardevol voor jou als

Jij werkzaam bent in de jeugdhulpverlening, SPW of SPH hebt gestudeerd of werkt als systemisch coach, pedagoog, kindercoach, gedragswetenschapper, schoolmaatschappelijk werker, intern begeleider en/of leerkracht op een basis of middelbare school.

Er is plek voor jou als je klaar bent voor deze unieke verdieping in je werk.

Je vindt alle informatie over de opleiding hier: https://kernkracht-academie.nl/systemisch-werken-met-kinderen

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!