Ik had een verlangen

Welke opleiding je ook doet of welke training je ook volgt bij de KernKracht Academie, ze hebben voor elk persoon toegevoegde waarde. Wij zien de cursisten groeien als persoon en professional en wij zijn supertrots op hen. Want met hen groeit ook elke dag het werkveld van professionals die werken met Animal Assisted Interventions. De hond als spiegel inzetten in je werk is waardevol en brengt veel inzichten.

Kim deed de jaaropleiding systemisch en energetisch werken met honden en het bracht haar meer dan ze van te voren had kunnen bedenken.

Ik had een verlangen

“Mijn naam is Kim, ik ben 43 jaar en woon samen met mijn vriend met mijn eigen – en bonuskinderen, honden en katten in Delft. Ik hou enorm van de natuur en dieren. In de omgeving van Delft kun je prachtig wandelen met de honden.

Ik had al heel lang het verlangen om iets met honden te doen en een grote interesse in systemisch werk. De opleiding systemisch en energetisch werken met honden was dé combinatie! Ik werk als Teamcoach en Trajectregisseur binnen Housing First, waarbij ik het systeem steeds meer ging betrekken in het proces. Ik kon er niet meer omheen, dus ik wilde graag leren om dit goed te doen.”

Groei als persoon en professional

“De opleiding heeft mij als persoon enorm laten groeien. Ik ben veel aan de slag geweest tijdens de opleiding met mijn eigen systemen en daarin zijn een hoop stukken teruggegeven naar waar het hoort. Het heeft mij opgelucht en vrijer gemaakt van stress en ballast van een ander. Ik heb gaven, die ik niet geheel had erkend en geaccepteerd. Dat heeft deze opleiding mij ook echt laten ervaren, dat dit gewoon is en dat ik hier gebruik van moet maken en niet langer kan negeren. Het zien als iets moois en omarmen, in plaats van negatief benaderen en dit afwijzen.

Als professional heeft het mij opgeleverd dat ik meer de diepte in kan gaan en dat ik zag dat ik ook al veel goed deed. Het gaf mij vertrouwen in mezelf en mijn werk.”

De hond mag gewoon hond zijn

“Er waren meerdere bijzondere momenten tijdens de opleiding die me zijn bijgebleven. Wat ik met mijn eigen hond heb ervaren is dat hij enorm voor mij zorgt en dat ik dit bij hem weg kon halen zodat hij gewoon hond kan zijn. Andere mooie momenten waren toch wel de opstellingen waarin de honden telkens weer lieten zien waarbij wij stil moesten staan. Soms deed de persoon dit liever niet, maar juist dan kwam het energetische veld naar voren.”

Honden maken het onzichtbare zichtbaar

“De hond is echt van toegevoegde waarde aan mijn werk en team. Zij maken het onzichtbare zichtbaar. Dit is zo waardevol. Mensen die nog een beetje sceptisch zijn, krijgen mooie boodschappen hierdoor, waar zij vaak versteld van staan, super gaaf!

Ik ga met plezier naar werk als ik iemand kan inspireren met mijn verhaal zodat mijn ellende niet voor niets is geweest. Het is mooi als iemand inzichten krijgt in waarom ze doen wat ze doen en daarin het systeem meeneemt en ik hen kan motiveren daarin stappen te maken.”

Liefs Kim,

Teamcoach & trajectbegeleider bij Housing First

De opleiding Systemisch en energetisch werken met honden start 2x per jaar.
De eerstvolgende startdatum is 5 september 2023.

In deze unieke vakopleiding, geaccrediteerd op level 3 bij het AKR, leer jij met verschillende methodieken hoe je de hond in kunt zetten als spiegel. Systemisch en energetisch werken en coachen staat centraal in deze opleiding. Waarbij je coacht vanuit je gevoel met je intuïtie als kracht.

Tijdens de opleiding keer je ook bij jezelf naar binnen: wie ben jij als persoon en  wat heb jij nodig om goed in contact te komen met jezelf om van daaruit te kunnen werken.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!