Je intentie uitzetten voor het nieuwe jaar

Een intentie uitzetten, doe jij het wel eens? Gebruik je in je coaching werkvormen waarin je je klant begeleid een intentie uit te zetten? Het is een krachtige tool!

Het einde van het jaar is in zicht, dat betekent dat er een heel nieuw jaar voor je ligt. De tijd tussen kerst en oud & nieuw is de perfecte periode om “op te ruimen” en “uit te zetten”. Door dit te doen maak je je vrij van datgeen je niet mee wilt nemen jouw nieuwe jaar in en zorg je dat je met hernieuwde (en de juiste) energie het jaar in stapt!

Opruimen

Opruimen is achter je laten, loslaten van datgeen je niet langer meer dient. Zelf doe ik dit elke jaar door te reflecteren op mijzelf en mijn afgelopen jaar. In een stilte meditatie moment blik ik terug: er ontstaan als vanzelf beelden en korte filmpjes maar ook gevoelens als emoties en lichamelijke sensaties. Na de stilte meditatie kan ik schrijven en ontstaat er overzicht en inzicht. Inzicht in wat ik hier mag laten in dit jaar en wat ik helemaal los mag laten.

Datgene wat bij het huidige jaar hoort leg ik symbolisch daarin. Dit kun je op vele manieren doen:

Maak een doosje met het jaartal erop en leg het daar in

Pak een groot vel papier en schrijf alles daar op

Neem een vloeranker voor het jaar, omarm alles wat bij dit jaar hoorde en voel hoe je het hier bij dit anker mag laten

Zoek in de natuur een plekje uit die voor jou symbool staat voor het afgelopen jaar en alles wat je in dit jaar mag laten omarm je hier

Wat voorbeelden om hoe ermee te werken, natuurlijk zijn er veel meer manieren om ermee te werken en ik daag je uit om vooral jouw creativiteit hierin te gebruiken. Zorg dat het resoneert bij jezelf of bij je klant.

Dat wat je echt los wilt laten verwerk je in een andere oefening. Wat voor mijzelf krachtig werkt is het letterlijk verbranden van hetgeen ik los wil laten. Maar je zou het ook symbolisch kunnen begraven, uit je lijf kunnen laten stromen of de aarde in kunnen laten zakken. Ook hier geldt: Voel wat bij jou of bij je klant past! Als er is opgeruimd ga je verder met de volgende stap.

Intentie uitzetten

Een intentie is een verlangen, iets wat je graag in jouw leven wilt brengen. Het is wat je wilt manifesteren in de toekomst. Een intentie uitzetten is een lieve benadering van goalsetting en gericht op je binnenkant. Het zet richting, geeft focus en zorgt voor een gevoel van rust want je weet nu immers waar je heen wilt.

Door simpelweg tijd te nemen om in te checken bij jezelf, leg je automatisch de focus op het vinden van antwoorden op een dieper niveau, je gaat aan de slag met onderzoeken hoe je je echt voelt en wat je echt wilt in jouw aankomende jaar. Je plant als het ware een zaadje voor persoonlijke en wellicht ook zakelijke groei. Je verlegt de aandacht naar hetgeen je wilt aantrekken in je leven en door dat aandacht te geven kan het groeien.

Om je intentie uit te zetten kun je volgende stappen doorlopen:

Stap 1

Zorg dat je een moment kiest waarin je niet gestoord kan worden

Stap 2

Zorg voor de juiste sfeer: je kunt muziek, kaarsen, wierrook en/of een diffuser gebruiken om een voor jou goede sfeer te creëren

Check in bij jezelf: zorg dat je lekker zit of ligt en sluit je ogen. Wat gebeurt er nu in je lichaam? Hoe is je ademhaling? Hoe voel je je op dit moment? Hoe was het afgelopen jaar? Waar werd je blij van? (prive en/of zakelijk) Wat was dat en hoe voelde dat? Het gaat hierbij om de herkenning, ook van gevoelens, je hoeft er verder niks mee. Deze stap is belangrijk op je weg naar meer innerpeace.  

Stap 3

Schrijf alles op waar je blij van wordt! Waar zie je jezelf in het nieuwe jaar? Maak het zo groot mogelijk en probeer het beeld van jezelf zo precies mogelijk te zien. Nu bepaal je je intentie en let op, wees duidelijk in je verlangen: visualiseer het en probeer het door elke vezel van je lichaam te voelen!

Stap 4

Commit jezelf met je intentie. Herhaal je intentie stil in jezelf meerdere malen. Kijk of je jouw intentie ergens kunt verankeren in je lijf. Je kunt hem ook verankeren in bijvoorbeeld een edelsteen. Pak dan de steen vast als je jouw intentie commit. De steen kun je ergens in huis leggen zodat je elke dag je intentie ziet liggen.

Na bovenstaande oefening en stappen ga je even lekker een moment van ‘me time’ nemen: een bad, een kop thee op de bank, een yoga oefening, een wandeling. Iets waar jij blij van wordt!

Warme groet,
Danielle

Challenge

Je hond als spiegel

24 t/m 28 juni 2024
Je kunt GRATIS deelnemen!

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!