Intuïtief werken: magisch mooi!

Iedereen die werkzaam is bij de KernKracht Academie is dol op intuïtief werken. Intuïtie: je onderbuik gevoel. Ieder mens heeft een intuïtie, de een staat er alleen sterker mee in verbinding dan de ander. Veel mensen zijn de verbinding ermee kwijtgeraakt. Zonde want de kracht van je intuïtie is magisch…

Als er iets is wat we van honden kunnen leren dan is het wel “leven in het hier en nu” en “vertrouwen op onze intuïtie”. Om me heen ervaar ik dat veel mensen het contact met hun intuïtie, of zoals ik het noem het “innerlijk weten” zijn kwijtgeraakt. In tegenstelling tot honden, want zij staan hier heel goed mee in verbinding!

Honden kennen niet de verbale communicatie die wij kennen. Honden communiceren vanuit hun lijf. Vanuit hun visuele zicht en hun instinct “hun innerlijk weten”.

Veel mensen denken dat we handelen vanuit ons bewustzijn niet wetend dat het onderbewuste vele male krachtiger is en juist vrijwel al je beslissingen worden genomen door je onderbewuste. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het onderbewuste zo’n 200.000 meer bits per seconde kan verwerken dan het bewustzijn. De uitspraak “ergens nog een nachtje over slapen” is er dus niet voor niks. Omdat de capaciteit van het onderbewuste vele male groter is dan het bewuste kan deze namelijk veel meer plus en minpunten afwegen dan het bewustzijn kan. Het is dus een illusie om te denken dat je zelf denkt en keuzes maakt. De gedachte in ons hoofd zijn het resultaat van onderbewuste processen.

“ We think our decisions are conscious, but the conscious mind is just the tip of the iceberg” – John Dylan Haynes

Als we naar de ijsberg gaan kijken dan zit ons bewustzijn aan de bovenkant van de ijsberg en ons onderbewustzijn onder de wateroppervlakte. Binnen het opleidingscentrum vertalen we dit model altijd naar mens en hond.

Als we als mens in de bovenlagen zitten dan zijn we boven de wateroppervlakte en dat zijn niet de lagen waar de magie ontstaat. Dat zijn de onderlagen oftewel in het onderbewustzijn, in de laag waar we het niet kunnen “zien”, niet wetenschappelijk kunnen aantonen. In die onderlagen zit ook je intuïtie en vandaar uit kom je daar waar enkel het brein niet komen kan.

Het natuurlijk instinct van de hond is zo sterk dat zij vanuit hun intuïtieve vermogen resoneren op de onderbewuste lagen van de mens. Ze resoneren in het hier en nu op de mens en tonen je hun spiegels.

In mijn werk als coach en docent brengt mijn “innerlijk weten” en het natuurlijk instinct van de hond me daar waar ik met verbale communicatie niet kan komen. De kracht hiervan is zo enorm dat het de mens in verwondering brengt!

Intuïtie is de bron, je innerlijk weten, de stem van de ziel. Wij houden ervan, van intuïtie. Tenminste als je op je intuïtie vertrouwd, net zoals honden dat doen. Als je dicht bij jouw natuurlijk instinct blijft is dat ontzettend waardevol in je leven. Werk je met mensen in bijvoorbeeld coaching dan is het heel krachtig om vanuit je intuïtie te kunnen werken, misschien wel samen met de hond. Met jullie gezamenlijke natuurlijke instincten kun je andere mensen begeleiden op hun pad van bewust naar onbewust.

Vertrouwen op je intuïtie is een proces, intuïtie is, net als een spier, goed te trainen indien je hiervoor openstaat. Als je eenmaal hierop vertrouwt zal je merken dat je begeleiding zal ontvangen vanuit het Universum. Dat er aanwijzingen en inzichten op je pad komen, dat het Universum voor je werkt en dat je je nog beter af kunt stemmen in je werk.

Voorbij het bewuste en cognitieve vermogen ligt een dieper vermogen welke je brengt bij je puurheid en voorbij oordelen als goed en fout. In dat vermogen is er liefde en mag ontstaan vanuit een leeg midden. Daar op die plek stroomt het, komen woorden als vanzelf, hoef je niet na te denken en kun je “zijn”. Die plek, die is magisch mooi!

Deze week heeft Caroline iets bijzonders meegemaakt wat ze graag met je deelt.

In 2018 nam ik afscheid van een collega die haar geluk wilde beproeven bij een andere werkgever. Ze was voor mij een heel fijn persoon om mee samen te werken. Niet alleen vanwege haar kennis en kunde (Oh, ik heb haar wijsheid geabsorbeerd als een spons), maar ook omdat ze zich zo open durfde te stellen en ik de persoon achter het masker van haar functie heb mogen ontmoeten. En dit laatste heeft echt wel een aantal jaar geduurd. Uit dankbaarheid dat zij op mijn pad is gekomen, heb ik haar een afscheidsboekje gegeven van Mo Gawdat ‘De logica van geluk’. Alleen een boekje? Nee, ik heb er ook een persoonlijke boodschap ingeschreven afgestemd op haar.

Nu drie jaar later ontving ik spontaan uit het niets een berichtje van haar via LinkedIn. ‘Ha die Caroline!! Zat (weer) even je boek te lezen (gawdat) en las je superlieve opdracht. Wat een tijd en wat fijn dat je in de buurt was!’

Verbaasd als ik was, zei ik tegen haar ‘heb ik een boek geschreven?’. Heb je wel de juiste Caroline voor je?. ‘Ja, zei ze. Jij hebt mij ooit een boekje gegeven als afscheidscadeautje en daarin een opdracht geschreven. Zo waardevol, zo fijn’.

Ik heb werkelijk geen idee meer wat ik geschreven heb in het boekje. En dat is okay. De boodschap was niet voor mij bestemd maar voor haar. En daarom vind ik intuïtief werken zo magisch, want in die tijd was het op mijn werk heel druk en had ik het gevoel het contact verloren te hebben met mijn intuïtie. Het berichtje van mijn ex-collega was voor mij de boodschap dat ik altijd in contact sta met mijn intuïtie, ook al denkt mijn hoofd er soms iets anders over. Afgestemd op het lege midden betekent voor mij dat de woorden vanzelf stromen en ik niet na hoef te denken over wat ik ga zeggen of ga doen. Zo magisch is intuïtief werken 😊.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!