Landelijke netwerkdag AAI

Landelijke netwerkdag AAI

Zaterdag 15 april 2023

10.00 – 16.30 uur
De Stoethoeve – Soest

Zaterdag 15 april organiseren we weer een Landelijke Netwerkdag AAI
(Animal Assisted Interventions) in Soest.

Reserveer nu alvast een plek!

Wat kun je verwachten?

De Landelijke netwerkdag is een unieke gelegenheid om te netwerken, informatie uit te wisselen, nieuwe kennis op te doen en vragen te stellen over het vak ‘coachen en spiegelen met honden’. We zijn nog bezig met het samenstellen van het programma.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor (aankomende) coaches, therapeuten en professionals met interesse in het vak ‘coachen met honden. Ben je nog aan het oriënteren of dit vak bij jou past? Kom dan eens kennismaken. Je bent van harte welkom.

Voor deze bijscholingsdag worden accreditatiepunten toegekend door het AAI-kwaliteitsregister (AKR)

Wat ontvang jij deze dag?

Een interactieve lezing van 1 uur

3 uur aan workshop/training

Alle ruimte om (praktische) vragen te stellen rondom het vak ‘coachen en spiegelen met honden’

Nieuwe kennis die je kunt vertalen in je werk

Gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten

Kans om je netwerk uit te breiden

Kennis uit te wisselen met gelijkgestemden

Koffie, thee, water en wat lekkers

drankjes en hapjes (netwerkborrel) 

4 accreditatie punten (indien je geregistreerd bent bij het AKR)

Wat ontvang jij deze dag?

Een interactieve lezing van 1 uur

3 uur aan workshop/training

Alle ruimte om (praktische) vragen te stellen rondom het vak ‘coachen en spiegelen met honden’

Nieuwe kennis die je kunt vertalen in je werk

Gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten

Kans om je netwerk uit te breiden

Kennis uit te wisselen met gelijkgestemden

Koffie, thee, water en wat lekkers

2 consumptiebonnen (netwerkborrel) en natuurlijk lekkere hapjes

4 accreditatie punten (indien je geregistreerd bent bij het AKR)

Praktische informatie

Programma

10.00  Inloop

10.15 Opening

10:30 Plenair

12.10 Workshop ronde 1

12.55 Lunch

13.40 Workshop ronde 2

14.35 Workshop ronde 3

15.15 Dankwoord

15.30 Netwerken en borrel

16.30 Goede terugreis!

 

Locatie & kosten

Stoethoeve, Birkstraat 131 Soest
Meer informatie: https://www.stoethoeve.nl/

Kosten € 70,- per persoon

Lezing en demo door Pada Nederland

Catharina van Klaveren en Tahira Tarquini geven jullie een inkijk in de PADA test. De PADA test is nieuw in Nederland en wordt in de toekomst verplicht voor verschillende opleidingen binnen de AAI. De PADA test, welke staat voor Personality Assessment of Domestic Animals (in AAI), is een karaktertest die laat zien of je hond in de basis geschikt is om verder te trainen voor inzet in AAI.

De test is voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek en is ontwikkeld door internationale professionals uit Noorwegen, Polen en Hongarije. De test bestaat uit 16 onderdelen. Er wordt gekeken naar de psychische gesteldheid van de hond maar ook naar de fysieke conditie en natuurlijk of het veilig is om de hond in te zetten in AAI. Dit alles wordt zo objectief mogelijk bekeken en gedocumenteerd.

Op de Landelijke netwerkdag AAI lichten Catharina en Tahira de PADA test toe en krijgen jullie een klein voorproefje in de vorm van een demo.

Eduard Deckers
Eduard Deckers

Workshop door Anouk Doffer

Kindercoaching en de coach hond 

Samen met de coachhond op ontdekking. Wie ben je en wat heb je nodig? Dit vormt bij ons de basis in de coachtrajecten die we aan kinderen bieden.

Kinderen en honden kunnen een prachtige combinatie vormen tijdens de coachsessies.

Wanneer de coaching met honden op een verantwoorde wijze gebeurt en met respect voor elkaar, kunnen er hele mooie (leer)momenten ontstaan tussen het kind en de coachhond.

Vanuit mijn coachpraktijk KwispelCoaching mogen de coachhonden en ik dagelijks werken met verschillende kinderen en diverse hulpvragen. Van leerproblemen tot het leren omgaan met emoties, en van het vergroten van het zelfvertrouwen tot ouder-kindrelaties verbeteren. Elke coachsessie is uniek en bijzonder, net als elke combinatie van kind en coachhond.

Ik wil jullie dan ook graag meenemen in de mogelijkheden die kindercoaching met de coachhond biedt, interactieve werkvormen en de prachtige verhalen die hieruit voortkomen!

Workshop door Rianne Hermanns

Werk jij, als hooggevoelige vrouw, in ons mooie werkveld, in de hulpverlening of zorg? Dan wil je ook echt deelnemen aan de workshop van Rianne. Rianne heeft een coachpraktijk; de sleutel naar je hart. Daar begeleid ze hooggevoelige vrouwen.

In mijn coaching leer ik hooggevoelige hulpverleensters met een vol hoofd om rust te creëren in hoofd en lijf. Hierdoor krijgen ze meer energie, minder fysieke klachten en ervaren ze meer ruimte voor zichzelf.

Uitgangspunt van de coaching (voor hooggevoelige vrouwen) is om de lasten van HSP om te zetten in ‘zijnskracht. Deze kracht wordt gevonden in jezelf en niet buiten jezelf. In je basis staan, je eigen centrum ervaren, je eigen ruimte beleven en van daaruit handelen in het startpunt. De hond als co-coach is een prachtige aanvulling op HSP begeleiding, omdat je op een andere manier bij je centrum komt. Bovendien hebben hoogsensitieve mensen over het algemeen een grote liefde voor dieren, waardoor het een nog grotere impact heeft.

Ben jij een hooggevoelige professional of kom je als professional veel hooggevoelige mensen tegen in jouw werk? Laat je dan zeker vandaag inspireren door Rianne en de oefeningen die je in haar workshop gaat doen!

Eduard Deckers
Danielle Spenner KernKracht Academie

Workshop door Danielle Spenner

Het welzijn van de hond holistisch bekeken

Dat het welzijn van de hond boven het leerdoel van de mens staat binnen AAI is wat Danielle uitdraagt binnen haar opleidingsinstituut. Maar als we het over het welzijn van de hond hebben in het werkveld dan valt er ook nog genoeg te leren!

Het eerste waar aan gedacht wordt binnen het welzijn is vaak veiligheid. Veiligheid voor de mens en veiligheid voor het dier. Is de omgeving veilig waar het dier naar meegenomen wordt? Is de hond veilig richting de mens, de onbekende mens (voor het dier). We kijken dan vaak als eerste naar de fysieke laag.

Maar hoe zit het met het welzijn als we verder gaan kijken als de fysieke laag?

Als we kijken naar de mentale laag, de emotionele laag, de energetische laag en de spirituele laag? Welke kennis hebben we dan over het welzijn van de hond in AAI als we er door een holistische bril naar kijken? Kunnen we dan zien dat al deze lagen met elkaar verbonden zijn? Dat ze niet enkel op zichzelfstaand zijn maar dat ze invloed hebben op elkaar?

Wist jij bijvoorbeeld dat de energie van de mens heel veel invloed heeft op bijvoorbeeld het chakra systeem van de hond? En wist je dat als die niet in balans is een hond op de fysieke laag problemen kan krijgen?

In deze leerzame workshop deelt Danielle haar kennis met je, uit liefde voor de hond. Want zeg nu zelf… Die hou je toch heel graag gezond?!

Landelijke netwerkdag AAI
Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!