Niet denken maar gewoon doen

Een van de motto’s van Danielle (eigenaar van de KernKracht Academie) is “start before you’re ready”. Je leert vooral door te doen en dat is ook wat ze meegeeft aan de deelnemers die binnen het opleidingsinstituut scholing volgen. Gaat dit vanzelf dat doen? Nee zeker niet!
Intuïtief systemisch coachen met de hond als spiegel is niet uit een boek te leren. Dat was al helder, maar in een lockdown wordt maar weer even getoond hoe waardevol de praktijk is. In de praktijk ga je namelijk “echt” aan het werk. Ga je oefenen, doorvoelen, doorleven en groeien in je leerproces. Wat we altijd meegeven is “maak zoveel mogelijk vlieguren”.

Wat daarop in reactie volgt zijn vaak heel erg veel overtuigingen, opgedaan in het leven in diverse systemen. Overtuigingen die men voor waar is gaan aannemen zonder te bekijken waar deze vandaan komt en of die nog wel langer dienend is.

Het is vaak niet goed genoeg of “we” zijn niet goed genoeg. Maar hoe kun je groeien en leren door niet te doen?

Kijk eens naar een baby; een baby die op de leeftijd komt dat hij gaat lopen. Bedenkt dit kindje zich in zijn hoofd dat het nu “goed” genoeg is om te gaan lopen? NEE!
Het beweegt op een natuurlijke manier mee in zijn groei, in dat proces begint hij te bewegen en gaat uiteindelijk de eerste stapjes zetten. Valt, staat op, valt staat op… Heb je ooit een kindje op zien geven om te leren lopen? Nee, hij zet door en mits een kind geen lichamelijke beperkingen heeft, leert elk kind lopen. Het kind heeft namelijk een oerinstinct en vanuit dat instinct leert hij lopen.

Dit kind denkt niet, maar dóet gewoon…

In een van de lopende lesgroepen heeft een deelneemster dit “niet denken maar gewoon doen” bij de horens gevat. Is dit makkelijk? Nee! Maar Suzan deed het! Ze zag een oproep in hun plaatselijke huiskrant en is daarop gaan reageren. Suzan heeft haar oerinstinct gevolgd: ik weet wat ik wil en dat ga ik doen.

Wellicht met knikkende knieën, maar wat zet ze hiermee een mooi voorbeeld neer! Deze powervrouw gooit haar “stip aan de horizon” het Universum in. De energie is uitgezet en gaat nu aan het werk.

Laat je inspireren door Suzan om ook datgeen te gaan doen waar jij blij van wordt!

Powervrouw Suzan

Oké, de redactie vraagt om hulp… Zal ik wel, zal ik niet? Jawel, ik doe het gewoon. Ik stap uit mijn comfortzone en ga een stukje schrijven over mezelf. Komt ie:

Ik ben Suzan Derikx, 42 jaar en ik woon samen met Pascal, onze kinderen Piet, Teuntje en ons hondenvriendinnetje Pleun in Hegelsom.

Twintig jaar lang heb ik als pedagogisch medewerkster gewerkt bij Kinderopvang Het Nest. Met veel plezier en passie voor het begeleiden en verzorgen van jonge kinderen, maar ook het oudercontact maakte mijn werk mooi.

Na een burnout waarin ik van diepe dalen vooral ook veel persoonlijke groei heb mogen ervaren zie ik deze pittige periode nu als een cadeau. Voor veel mensen zal dit raar klinken, maar ik heb deze periode nodig gehad om te ontdekken: Wat wil ik? Wat maakt mij blij en geeft mij energie? Ik ben dankbaar dat ik uit die sneltrein ben mogen stappen en in rust mocht gaan onderzoeken. De ‘coach’-sessies die ik zelf heb mogen ervaren inspireerden mij enorm! Dat wat ik leerde zou ik zo graag willen delen en daarmee andere mensen inspireren.

Twee jaar geleden kwam Pleun, onze hond, in mijn leven. Van haar word ik blij, om haar moet ik vaak lachen.  Door haar ben ik veel gaan wandelen maar ook daagt ze mij uit tot zelfreflectie. Ik voelde dat ik hier iets mee wilde…maar wat??

Ondertussen was ik in 2019 een 3-jarige opleiding gaan volgen voor psycho-energetisch therapeut waarin je het eerste jaar veel bezig bent met leren ‘voelen’, dat wat voor vele van ons in deze huidige maatschappij een flink stuk naar de achtergrond is verdwenen, we doen veel met ons hoofd, ons verstand, ons ego. Ik geloof dat we met z’n allen weer mogen gaan vertrouwen op dat wat we voelen, op onze oerintuïtie, want dat is wat klopt. Onze hersenen maken vaak een loopje met ons wat natuurlijk niet wegneemt dat we onze ratio ook nodig hebben in het leven.

Ik heb een certificaat mogen behalen van dit eerste leerjaar en een erg mooi, intensief jaar vol groei mogen beleven. Afgelopen zomer was ik al googelend echter weer aan het zoeken naar werken met honden, wat is er zoal…? Plotseling (nou ja plotseling, ik geloof niet in toeval…) kwam ik uit bij een prachtige opleiding Systemisch & Energetisch werken met honden, die mij deed besluiten deze te gaan volgen en de andere niet af te maken.

Afgelopen oktober ben ik begonnen! Een opleiding tot systemisch & energetisch coach met de hond als spiegel! Twee werelden komen hier samen voor mij. De liefde voor honden en het inspireren en coachen van mensen. Hoe mooi?! Ik heb nu 4 lesdagen gehad en ik word er blij van! Honden vertellen ons zoveel als je er naar wil kijken, als je toe bent aan zelfreflectie en groei kan een hond een hele mooie co-coach voor je zijn! Je eigen hond(en), maar ook de hond van een ander.

De opleiding is erg gericht op intuïtie, kijken, voelen en verbinding maken. Wat voor mij nu een uitdaging is; meters te gaan maken, aan de slag met mensen die willen groeien, onderzoeken, die een hulpvraag hebben. Dat wat ik leer op school al oefenend in de praktijk brengen. Eind dit jaar hoop ik mijn diploma te halen en wil ik hiermee mijn eigen bedrijf beginnen! Dat is mijn doel voor nu! En het voelt heel stoer dit zo concreet te typen nu!

Ik neem mezelf voor om voor nu mee te golven met dat wat zich aandient en heb vertrouwen in de mooie zin: “Alles wat je aandacht geeft groeit”!

Zoooo! Ik heb een stap gezet vandaag! 😉

Lieve groet, Suzan!

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!