Het opleidingsinstituut voor systemisch werken met honden

Opleiding

Systemisch en energetisch werken met honden

Coachen met de hond als spiegel

*** geaccrediteerde opleiding – AAI level 3  ***

Opleiding

Systemisch en energetisch werken met honden

Coachen met de hond als spiegel

*** Uniek in Nederland ***

Wil jij…

E

Werken met mensen en honden?

E

Je hond integreren in je huidige werkzaamheden?

E

Leren hoe je kunt coachen met de hond als spiegel?

E

Mensen helpen met de hulp van de hond?

E

Honden helpen door samen te werken met hun baas?

E

Leren wie jij bent als coach, therapeut of begeleider?

Wat leer je in de opleiding systemisch en energetisch werken met honden?

In deze vakopleiding, die uniek is in Nederland (het is de enige systemische en energetische blended learning vakopleiding van Nederland en ook nog geaccrediteerd op level 3 bij het AKR), leer je hoe jij honden (je eigen hond of de hond van je klant) in kunt zetten als spiegel. Hoe ze de spiegel zijn van de menselijke ziel en grote hulp bieden bij het bewust maken van het onderbewuste. Je leert middels diverse methodieken te werken en daarbij altijd het welzijn van de hond in ogenschouw te nemen. De hond blijft te allen tijde hond en deze wordt niet gedwongen tot “werk”. Je leert werken binnen de grenzen van de hond. Zo blijft het voor de hond altijd leuk om met jou te werken.

Systemisch & energetisch werken (en coachen) staat centraal in deze opleiding. Werken en coachen vanuit gevoel, je intuïtie als kracht.  Hoofd, hart en buik weer verbinden. De kernwoorden zijn dan ook niet voor niks (net als in mijn bedrijf) VOELEN VERBINDEN en VERTROUWEN. Deze kernwoorden zijn ook de grote pijlers van de opleiding en werken twee kanten op. Naar buiten toe en naar binnen toe. In de opleiding ga je niet alleen aan de slag in de rol van systemisch coach, therapeut, begeleider en energetisch werker maar ga je ook bij jezelf naar binnen (in de rol van coachee). Wie ben jij als persoon, in de diverse rollen en wat heb jij nodig om de drie pijlers in jezelf te voelen en van daar uit te werken te kunnen werken.

Binnen de opleiding leer je op diverse wijze systemisch te werken, (bekende) methodieken systemisch in te zetten, systemische oefeningen te coachen, zelf oefeningen en werkvormen te creëren en natuurlijk opstellingen te begeleiden: van dualiteiten tot aan familieopstellingen, alles komt aan bod. Hierin leer je ook te werken met representanten. Van objecten, mensen tot aan honden als representant in te zetten. Je leert te werken met vloerankers, je leert zowel binnen te coachen als in de natuur en alle elementen uit de natuur te gebruiken in je coachings. Naast dat je opgeleid wordt tot een systemisch professional leer je ook wat het is om als coachee in een opstelling deel te nemen. Zo weet je vanuit ervaring en gevoel ook precies hoe het straks voor jouw klanten is, heel waardevol in je begeleiding naar hen toe. Een prachtige en vooral ook hele krachtige manier van werken!

Je leert dus vanuit diverse invalshoeken wat spiegelen en systemisch werken met honden is. Hoe het voelt, wat het je brengt en in welke vormen je het kunt inzetten bij jouw eigen klanten. Je leert hoe je diverse werkvormen kunt opzetten met honden om bewustwording te verkrijgen bij je klanten en je gaat aan de slag met het maken van werkvormen die passen bij jouw doelgroep. Waar heeft jouw klant behoefte aan? Je leert hoe je met ondersteunende materialen en tools de coaching kunt versterken. Denk hierbij aan het gebruik van coach kaarten, van lichaamscontact, lichaamsgericht werken, meditaties, het energieveld, vloerankers en bioresonantie. Tijdens de opleiding wordt zowel binnen als buiten gewerkt en nemen we ook de natuur mee. Hoe kan de natuur van meerwaarde zijn in je werk. Hoe kun je diverse aspecten uit de natuur in zetten. Een feestje voor jou als (toekomstig) coach, je klant en de hond!

Na deze opleiding ben jij klaar om:

de hond in te zetten als spiegel

zelfstandig coachsessies te begeleiden

systemisch te coachen met honden

opstellingen te begeleiden

mensen te gaan coachen met de hond als co-coach

werken op zielsniveau met hond en baas

communiceren met honden

te werken met diverse methodieken

mens en hond te begeleiden op hun levenspad

je eigen praktijk/bedrijf te beginnen!

“Dogs do speak, but only to those who know how to listen”

– Orhan Pamuk –

Wat je leert in de opleiding

Systemisch coachen met honden

Je leert de hond in te zetten als spiegel, systemisch te coachen met honden en opstellingen te begeleiden.

Pijlers: opstellingen, de hond als spiegel, representante, werken uit het niet weten, verbinden hart, hoofd en buik.

Communiceren en "praten" met honden

Je leert op zielsniveau contact te maken met honden en in te tunen op de hond in real live maar ook via foto.

Pijlers: het lezen van de hond, non verbale communicatie met de hond, contact op zielsniveau, hartsverbinding.

Energetisch werken met honden

Je leert werken op zielsniveau met de hond. Hierbij staat het welzijn voor de hond centraal.

Pijlers: lichaamstaal en lichaamscontact van en met de hond, objectieve observatie, het welzijn van de hond in coaching.

Jij als coach, therapeut en begeleider

Wie ben jij als coach? Waar liggen je kwaliteiten, je valkuilen? Welke voorkeursmethodes hanteer jij als coach?

Pijlers: leiderschap, persoonlijke groei, methodes, blokkades doorbreken, vertrouwen, werken vanuit je hart.

Werkvormen en methodieken in jouw praktijk

Gedurende de opleiding worden je diverse werkvormen en methodieken aangereikt. Je gaat deze werkvormen en methodieken uitwerken voor in jouw praktijk/werkveld. Wat maakt jou authentiek?

Pijlers: werkvormen, authenticiteit, creativiteit, spelvormen en oefeningen.

Strategische business coaching

Zicht op je doelgroep, hoe bouw je, hoe start je, ondernemerskwaliteiten, wat ben je waard, hoe bereik je klanten?

Pijlers: doelgroepbepaling, fans/volgers creëren, verkoopfunnels, community building, prijzen, website, jouw why, etc.

Sonja | Nieuwe Dieren

Al een tijdje zoekend naar een nieuwe opleiding om mijn gereedschapskist verder aan te vullen, kwam ik op het spiegelen met honden uit. Ik vergeleek de verschillende mogelijkheden en telkens weer kwam ik uit bij Danielle.
Tijdens een kennismakingsgesprek was daar die voelbare klik in een split second; je kent dat misschien wel…
Het was mij duidelijk; dit was dé opleiding die ik wilde gaan volgen.

En wat een mooie reis was dit! In één woord… GEWELDIG. In een heel fijn team van mooie mensen kwamen we tot gezamenlijke groei in onze rol van energetisch coach, met behulp van de honden.
Het was een beetje als thuiskomen. Nu lag mijn passie al bij systemisch werk, dus daar kon ik me helemaal in vinden.
Danielle heeft in het begin wel een kluif aan me gehad. Ik was op een bepaalde manier al ‘gevormd’ en niets is uitdagender als afleren in plaats van aanleren.

Maar het is haar gelukt… ik maakte een enorme groeispurt door, omdat Danielle mij telkens weer bij de les kon houden.
Ik ben haar intens dankbaar voor deze ervaring. Dit was voor mij de meest waardevolle opleiding.
De aangereikte technieken passen moeiteloos in mijn strategie van werken.
Mocht je deze opleiding willen volgen; aarzel dan niet om een afspraak te maken.

Marieke Dercksen | Kijkje in je hart - coaching met honden

Ik heb afgelopen jaar de opleiding “Systemisch en energetisch werken met de hond” gevolgd bij KernKracht Academie met Danielle Spenner als docent. Wat een mooie opleiding! De opleiding is goed opgebouwd en theorie en praktijk wisselen elkaar goed af. Lekker buiten aan het werk geweest met de honden die we om de beurt meenamen. Dat is toch waar ik het voor deed, het werken met de hond!

Het is fijn om in een klein groepje te werken, dat voelt veilig en je krijgt veel individuele aandacht.
Ook mijn persoonlijk proces kwam tijdens de opleiding in een stroomversnelling. Hoe kijk je naar jezelf, hoe zien anderen je, en vooral….hoe spiegelt de hond? Ik heb zoveel geleerd over mezelf en vandaar uit ook positieve veranderingen kunnen doorvoeren.

Het stuk ondernemerschap heeft me ook veel gebracht in deze opleiding. Iets wat ik nooit van mezelf had gedacht heb ik nu, na de opleiding, gedaan, namelijk een eigen bedrijf opzetten. Mijn bedrijf “Kijkje in je hart” is geboren door deze opleiding. Dankjewel Danielle!

Joëlle Wiggins

Aan het einde van mijn burnout kwam ik bij Danielle terecht voor een aantal individuele coachsessies samen met mijn hond. Na een aantal sessies merkte ik wat voor een grote bijdrage een hond heeft tijdens de sessies. Het is ontroerend, confronterend, leerzaam en magisch tegelijkertijd. Toen ik hoorde dat Danielle de opleiding zou gaan geven, hoefde ik niet lang na te denken en besloot ik voor eens en voor altijd mijn hart te volgen: dit wilde ik ook leren en mijn werk van maken.

Toen begon het lange wachten totdat de opleiding eindelijk startte. Aan de start van de opleiding zat ik nog aardig met mezelf in de knoop wat betreft spiritualiteit. Ik was bang voor alles op dit vlak en durfde me hier niet goed voor open te stellen. Ook mijn intuïtie durven volgen was een zeer grote uitdaging want daar durfde ik niet goed op te vertrouwen. Tijdens de opleiding leerde ik mezelf steeds beter kennen, leerde ik op mijn intuïtie te vertrouwen (iets dat erg belangrijk is in dit vak) en maakte ik een enorme reis in het stuk spiritualiteit. Ook hier durfde ik met dank aan de veilige begeleiding van Danielle me steeds meer voor open te stellen en op te vertrouwen. Ook leerde ik natuurlijk hoe ik de hond inzet tijdens de coaching, waar je op moet letten en hoe je de spiegels van de hond leest.

Danielle is een goede luisteraar, heeft veel geduld en helpt je liefdevol stap voor stap in jouw proces. Want die maak je zeker door! Het is niet zomaar een opleiding waarin je wordt opgeleid tot coach. Nee; je maakt ook een persoonlijke reis door waardoor je enorm groeit. Het is eigenlijk een soort van 2 in 1 pakket: opleiding en een persoonlijke groei!

Het mooie van deze opleiding is dat je ook lessen krijgt in het opbouwen van je bedrijf. Met wie wil je werken en met wie niet? Hoe wil je werken? Wat zijn je tarieven (waarbij ook wordt gekeken naar je eigen beperkende overtuigingen) etc. Bij al deze vragen wordt het systemische werken ingezet om het een en ander voor jezelf uit te zoeken. Zo kon ik een deel van mijn eigen geld blokkades oplossen en kwam ik erachter wat ik wil met mijn bedrijf: hoogsensitieve mannen en vrouwen helpen om hun hoogsensitviteit te gaan ervaren als talent, dromen waar te maken en de spiegels van hun hond te leren (h) erkennen zodat ze altijd een ‘coach’ in huis hebben die ze wijze lessen te leren hebben. En zo kreeg mijn bedrijf She Wolf Powercoaching steeds meer vorm.

De opleiding is inclusief:

Exclusieve toegang tot de KernKracht Academie online leeromgeving

Koffie, thee, water, fruit, snacks en versnaperingen

Huiswerkopdrachten

Een werkboek en overig lesmateriaal

Ondersteuning n.a.v. reflecties en casussen

Een certificaat

Toegang tot de besloten intervisiegroep (Facebook) waar we elkaar inspireren, ondersteuning bieden, ervaringen delen en ruimte is voor sparren.

Praktische informatie

De opleiding, die uniek is in Nederland, omvat in totaal 15 live opleidingsdagen en een online leeromgeving in de KernKracht Academie. Iedere live opleidingsdag is van 10 – 16 uur. Op deze dagen wisselen theorie en praktijk elkaar af, de opleiding is erg intuïtief en ervaringsgericht. Tijdens de opleidingsdagen is er veel ruimte voor feedback van elkaar en van de trainer.

De opleiding wordt op twee verschillende locaties in Nederland gegeven, in Nijmegen en in Lekkum (bij Leeuwarden). Elk jaar starten er doorgaans 4 – 6 nieuwe lesgroepen.
Er wordt gewerkt in kleine groepen, in Nijmegen is er ruimte voor max 9 deelnemers. In Lekkum bestaat de groep uit max. 8 deelnemers.

De opleiding start weer op onderstaande data:

 • Lekkum – 7 maart 2023
 • Nijmegen – 6 maart 2023
 • Nijmegen – 5 september 2023

Naast de opleidingsdagen wordt er ook inzet van je verwacht qua studiebelasting. Deze bestaat uit:

 • lezen van een boek(en) en lesmateriaal
 • het volgen van de lessen in de online leeromgeving
 • huiswerkopdrachten
 • 7 oefencasussen + een verslag hiervan
 • 3 examenonderdelen

Bovenstaande wordt je aangeboden in een online vorm, waarvoor je exclusieve toegang krijgt tot de KernKracht Academie.

De totale studiebelasting van de opleiding is:

 • 84 studie uren – live opleidingsdagen
 • 52 studie uren – reflectie en casussen
 • 6 uur per week – KernKracht Academie (online) gedurende de hele opleiding (lesmateriaal, boeken en werkboeken)

De kosten voor de complete opleiding inclusief het basis examen zijn      € 3679,-. Met het basis examen kun je in Nederland als coach in vrij beroep aan de slag.

De kosten voor de complete opleiding inclusief het gecertificeerde examen zijn € 3879,-. Na het afronden van de opleiding met dit examen kun je je als coach laten certificeren bij het AKR.

Het is mogelijk om de opleiding in maandelijkse termijnen via automatische incasso te voldoen.

Na aanmelding ontvang je ook de literatuurlijst. Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van 3 boeken: kosten €101,35 (bol.com).

Om de opleiding te kunnen volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel dien je te beschikken over een MBO+ of HBO niveau. Verkregen middels vooropleiding, scholing, cursussen of levenservaring.

De opleiding is bedoeld voor een ieder die vanuit zij hart en passie wil gaan werken (of al werkt) met mens en dier. Die intuïtief wil werken vanuit het systemische en/of en energetische werkveld.

Wil jij je aanmelden? Maak hieronder je keuze en na ontvangst van de betaling wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Wil je liever gebruik maken voor je inschrijving van een live kennismaking? Dan plannen we graag een afspraak met je in.

De opleiding is te volgen met je eigen hond, per lesdag zijn er maximaal 3 honden aanwezig. Er wordt dus gerouleerd. Dit ten goede voor het welzijn van de honden.

Tijdens de gehele opleiding neem je diverse rollen in. Zo bijvoorbeeld de rol van coach maar ook de rol van de coachee. Tijdens de opleiding zullen er dus ook persoonlijke stukken aan bod komen. Werk je naast je coach vaardigheden, de vaardigheden als systemisch coach en energetisch werker ook aan je persoonlijke ontwikkeling en aan je ondernemers skills. Kortom ook een mooie reis voor jou als persoon!

Na het met succes behalen van de examens ontvang je een certificaat.

 

Startdata opleiding

Lekkum (Fr)
Start 11 oktober 2022

Data live opleidingsdagen:

 • 11 oktober
 • 1  en 22 november
 • 13 december
 • 24 januari 2023
 • 7 februari 2023
 • 7 & 28 maart 2023
 • 18 april 2023
 • 16 mei 2023
 • 6 juni 2023
 • 4 juli 2023
 • 12 september 2023
 • Examen 1 26 september 2023
 • Examen 2 17 oktober 2023

Nijmegen
Start 14 oktober 2022

Data live opleidingsdagen:

 • 14 oktober
 • 4 november
 • 2 en 16 december
 • 13 jan 2023
 • 10 februari 2023
 • 3 en 24 maart 2023
 • 14 april 2023
 • 12 mei 2023
 • 16 juni 2023
 • 7 juli 2023
 • 1 september 2023
 • Examen 1 22 september 2023
 • Examen 2 13 oktober 2023

Nijmegen
Start 6 maart 2023

Data live opleidingsdagen:

 • 6 en 27 maart 2023
 • 24 april 2023
 • 22 mei 2023
 • 12 juni 2023
 • 3 juli 2023
 • 4 en 25 september 2023
 • 23 oktober 2023
 • 20 november 2023
 • 18 december 2023
 • 8 januari 2024
 • 5 februari 2024
 • Examen 1 4 maart 2024
 • Examen 2 25 maart 2024

Nijmegen
Start 5 september 2023

Data live opleidingsdagen:

 • 5 september 2023
 • 3 en 31 oktober 2023
 • 28 november 2023
 • 19 december 2023
 • 9 januari 2024
 • 6 februari 2024
 • 5 en 26 maart 2024
 • 16 april 2024
 • 14 mei 2024
 • 11 juni 2024
 • 2 juli 2024
 • Examen 1 27 augustus 2024
 • Examen 2 24 september 2024

Test
Jezelf!

Doe de test en zie direct of de opleiding ‘Systemisch en energetisch werken met honden’ en jij een match zijn!

Spiegelen met honden Danielle Spenner www.kernkracht-academie.nl

Online informatiebijeenkomsten

Maak kennis met de KernKracht Academie.
We beantwoorden vragen en geven informatie zodat jij de juiste keuze kunt maken voor een opleiding of cursus.

Ons doel is om jou alvast met ons kennis te laten maken en te kunnen voelen of de blended learning educatie, zoals wij die aanbieden, past bij jou. Of wij en jij een juiste match zijn.

Kernkracht Academie is een CRKBO gecertificeerde instelling.
Dit betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitseisen en codes voor kortdurend beroepsonderwijs.
Tevens zijn we vrijgesteld voor btw. Al onze prijzen zijn dus netto bedragen en blijvend exclusief btw.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!