Het opleidingsinstituut voor systemisch werken met honden

Technisch & Onderwijs Support

Inloggen

Inloggen
Ga naar https://kernkracht-academie.nl en klik links bovenin op ‘Inloggen’.
Bij je aanmelding heb je een bevestigingsmail ontvangen met daarin je inloggegevens.

Heb je je inloggegevens niet meer?
Ga dan toch naar https://kernkracht-academie.nl klik op ‘Member login’ en kies daar vervolgens voor ‘wachtwoord vergeten’. 
Vul daar het e-mailadres in waarmee je je hebt aangemeld. Je ontvangt dan een e-mail met afzender WordPress. 
In die mail staat een link waarmee je zelf een nieuw wachtwoord kunt instellen.
(Let op: WordPress wordt wel eens als spam gezien, dus check ook je spambox/reclamefolder even)

Lukt het inloggen niet?
Heb je wel inloggegevens, maar lukt het je toch niet om in te loggen?
Dan kan het zijn dat de browser waarmee je probeert in te loggen een oude instelling onthoudt.
Vaak lost het probleem op als je de ‘cache’ (het geheugen) van je browser leegt/wist. Dit doe je bij Instellingen. Per browser verschilt het, maar zoek even naar ‘cache/cookies/geheugen wissen’.

Na het inloggen
Na het inloggen ‘land’ je op een overzichtspagina (het dashboard). Daar kun je kiezen naar welke training je wilt gaan.

Iedere training heeft een ‘startpagina’. Op deze pagina word je welkom geheten, kun je uitleg lezen over hoe de training werkt en van hieruit kun je naar alle lessen van die training gaan. Dit kun je doen via de menubalk bovenin, of door op de afbeeldingen van de lessen te klikken in het overzicht op deze pagina.

Wil je helemaal terug naar het begin? Klik dan op Dashboard en je komt weer terug bij het overzicht met alle trainingen.

“Je hebt nog geen toegang”
Kom je op een pagina waar je deze melding ziet? Dan is dit wellicht een pagina waar je nog geen toegang toe hebt, of je bent toch nog niet ingelogd. Controleer in dat geval dus altijd even of je wel goed ingelogd bent. Twijfel je daarover? Klik dan op ‘Uitloggen’ in de menubalk of op deze link: Uitloggen. En log daarna even helemaal opnieuw in.

Blijft het probleem, dan kan het zijn dat de cache (het geheugen) van je browser een eerdere instelling onthoudt. In dat geval kun je het beste even je cache legen. Hoe je dat doet verschilt per browser, maar kijk even bij de instellingen en zoek naar ‘wissen cache/geheugen’.

Uitloggen
Om zeker te zijn dat je de volgende keer geen problemen hebt met inloggen raad ik je aan om na iedere sessie uit te loggen.
Dit doe je door bovenin de menubalk te klikken op ‘uitloggen’.

Belangrijke extra tip
Loop je tegen technische problemen aan, kijk dan ook eens of het misschien wel lukt als je het met een ander apparaat probeert.
Probeer je het met je smartphone en lukt dat niet? Probeer dan of het wel lukt als je het met een tablet of laptop probeert.

Om de opleiding of online programma’s te kunnen volgen

Je laptop, tablet of smartphone
Zorg ervoor dat het apparaat dat je gebruikt is geupdate en is voorzien van de nieuwste versies van apps en programma’s.

Internetverbinding
Om te kunnen inloggen dien je te beschikken over internet of wifi.

Werkboeken
In de cursussen krijg je werkboeken aangeboden. In het werkboek kun je notities typen. Maar let op: je dient het werkboek dan eerst te downloaden en op te slaan. Zoek het document vervolgens op je apparaat en open het van daaruit opnieuw. Nu kun je je notities erin typen en als je ze nu opslaat zullen je notities bewaard blijven.

Het werkboek is altijd een pdf-bestand. Om dit te kunnen openen moet je het programma Adobe Reader op het apparaat hebben waarmee je het wil openen. Heb je dit programma niet, dan kun je het hier gratis downloaden en installeren: https://get.adobe.com/nl/reader/

Audio’s/mp3’s
De audiobestanden die in de academie worden aangeboden zijn geupload in Soundcloud
(www.soundcloud.com ) Met een laptop kun je deze gewoon in de les beluisteren. Om dit op een smartphone of tablet te kunnen afspelen dien je de app Soundcloud te hebben geïnstalleerd.

Zie je dit icoontje?

Dan kun je een geluidsbestand ook downloaden. Op die manier kun je het ook zonder internetverbinding beluisteren.

Onderwijs hand-outs

Buddy coach

Tijdens jouw scholing wordt je gekoppeld aan een buddy coach om het beste uit jouw persoonlijke- en professionele leerprocessen te halen. Middels de hand-out buddy coach ga je voorbereid aan de slag.

Casussen
In de scholing ga je praktijkervaring opdoen, niet alleen in de live scholingsdagen maar ook daarbuiten. Je gaat met oefen coaches aan de slag en bent verplicht om een x aantal casussen aan te leveren. Voor het uitvoeren en aanleveren zijn richtlijnen opgesteld, deze vind je in de hand-out casussen. Hou de richtlijnen altijd bij de hand zodat je casus hieraan voldoet en op de juiste wijze aangeleverd wordt.

Examen
Rond jij jouw opleiding af met een examen? Dan wordt je ruim voor het examen de hand-out examen uitgereikt welke van toepassing is op jouw opleiding of cursus.

AVG formulier t.b.v. oefencoachee
Dit AVG-formulier kun je als cursist downloaden en printen, zodat je deze door je oefencoachees kunt laten ondertekenen. 

Juridische vragen

Alle documenten die te maken hebben met de opleidingen en cursussen die door KernKracht Academie worden aangeboden vind je hier.

Contact

Mocht er toch nog iets technisch niet lukken of niet werken, dan kun je ook altijd mailen naar support@kernkracht-academie.nl
Heb je een vraag van andere aard? Ga dan even naar de contactpagina.

Copyright Danielle Spenner | KernKracht
06 117 30 857
info@kernkracht-academie.nl

KvK 66407869
IBAN NL74INGB0007387857

Kernkracht Academie is een CRKBO gecertificeerde instelling.
Dit betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitseisen en codes voor kortdurend beroepsonderwijs.
Tevens zijn we vrijgesteld voor btw. Al onze prijzen zijn dus netto bedragen en blijvend exclusief btw.

De gehele inhoud van deze academie is onderhevig aan auteursrecht met alle rechten voorbehouden.