opstellingsdag

Systemisch werken met honden

coachen met de hond als spiegel

opstellingsdag

Systemisch werken met honden

coachen met de hond als spiegel

Tijdens deze dag maak je kennis met systemisch werk en ontdek je de verschillende aspecten van (familie) opstellingen. Je onderzoekt een persoonlijk vraagstuk. Dit kan een mens gerelateerd vraagstuk zijn maar ook een hond gerelateerd vraagstuk. Of je beleeft hoe het is om representant te zijn. Systemisch werken met honden is een andere manier van voelen, ervaren en kijken. Door de opstelling van jezelf of een ander krijg je nieuwe inzichten ook op eigen bewuste of onbewuste vraagstukken. Een ervaringsgerichte manier van onderzoeken!

“De kunst is om naar het grote geheel te kijken,

zodat je als volwassene het verleden leert te nemen zoals het was”

Systemen kleuren de mens! Vanaf jongs af krijgen we te maken met diverse systemen en al hun regels & wetten, patronen & dynamieken. Je neemt ze mee je volwassen leven in en ziet bepaalde thema’s als een rode draad door je leven lopen. Ontdek hoe ze invloed hebben op je dagelijks leven. In een opstelling zal getoond worden wat er aangekeken mag worden om ruimte te maken voor heling.

Durf jij in een opstelling te kijken naar het grote geheel?!

Een dag systemisch werken is een dag in het onderbewuste kijken. Met de honden als spiegel mag gaan we in een opstelling onderzoeken. Al voelend in het systemisch werkveld gaan we verbinden met al dat daar is. Het lichaam weet veel meer dan de “mind”. Door gevoelens en emoties toe te laten gaat het lichaam bewegen. Mag vertrouwt worden op het “innerlijk weten”. Met de liefdevolle aanwezigheid van de honden die er zijn en via hun eigen intuïtieve wijze en instincten zichtbaar maken wat er zichtbaar mag worden. 

Voor wie

Deze dag is voor iedereen die:

  • Wil kennis maken met systemisch werken met honden of
  • Een persoonlijk vraagstuk heeft of
  • Een vraagstuk heeft m.b.t zijn hond of 
  • Graag als representant deelneemt

Iedereen kan deze dag volgen, je hoeft geen achtergrond te hebben in het systemisch werk. Het is een mooie dag om kennis te maken met systemisch werken met honden, om kennis te maken met de KernKracht Academie. Maar ook voor cursisten die een persoonlijk vraagstuk willen inbrengen of ‘gevoed’ willen worden en graag representant staan. 

De honden

De aanwezige honden zijn deze dag een waardevolle spiegel. Vanuit hun natuurlijk instinct geven ze een reflectie. Ze resoneren op  emoties, op je energie en spiegelen daarmee wat er in het veld of in de mens aanwezig is. Ze laten zien wat er op dat moment mag worden getoond. Confronterend, maar altijd veilig en respectvol.

Dat wat er wordt getoond zal een bijdrage geven in het onderzoeken naar de verborgen patronen. Ze helpen stap voor stap in contact te komen met het innerlijk weten door de mens te laten voelen. Ze helpen de verbinding aan te gaan met jezelf, het lijf te voelen, te ervaren wat er gebeurt in het systemisch veld maar ook in verbinding te gaan met hen. Welke rol hebben ze en wat komen ze jou brengen?

De honden hebben heel wat te vertellen. Het is magisch om van hen te mogen ontvangen!

Wat levert deze opstellingsdag je op?

Als we herkennen waar “het” vandaan komt, er getoond wordt wat zichtbaar mag worden, dan wordt er duidelijk wat er ‘nodig’ om het eigen pad te gaan (ver)volgen.

De inzichten die deze dag opleveren mogen de tijd krijgen om ze mee te nemen je dagelijks leven in. Door het systemisch werken en de opstelling is er ruimte gekomen en beweging ontstaan in het innerlijk weten. Hierdoor mag je “anders” gaan ervaren. Je projecteert je innerlijk beeld op de buitenwereld waardoor je nu geleidelijk mag gaan ervaren en inzien dat het beeld van de buitenwereld ruimte geeft voor “anders”.

Inzicht in je situatie en/ of de situatie van je hond

Werkt verhelderend en helend op zielsniveau

Fundamentele veranderingen in het systeem

Inzicht in wat er werkelijk aan de hand is

Er onstaat ruimte voor transformatie

Er zal weer doorstroming plaastvinden

Voorouderlijke trauma’s kunnen ‘geheeld’ worden

Er komt rust en ruimte in jezelf

“Vandaag heb ik de keuze het anders te doen, niet omdat het moet, maar omdat ik het wil!”

Je zult ineens duidelijk zien hoe je het altijd deed, de mogelijkheid om het anders te doen dient zich aan.

Het mag anders, het mag!
Jij mag jij zijn
Op jouw eigen unieke plek
Gewoon zoals je bent

“Danielle is een kundig opsteller die een liefdevolle en veilige rustige werksfeer neerzet, keuzeruimte geeft aan de vraagsteller en deelnemers. Zo kon het gebeuren dat ik mijn vraagstuk maximaal kon overlaten aan de groep. Welke thema’s resoneerden er met mijn vraag? Wie resoneerde er met de representantenrollen? Wanneer stapte ik zelf in? Danielle begeleidde precies op de stroom – knap is dat: niet meer en niet minder maar precies het juiste doen om bij te dragen aan het ontvouwen. Bijzonder was ook dat drie honden al bij binnenkomst mijn thema neerzetten zodat ik mij direct mocht laten raken. Ook in de opstelling kwamen zij meerdere keren bijdragen. Ik heb mogen ervaren hoe het is om meerdere honden in te zetten en om er één in te zetten. Dat heeft mij handvatten gegeven voor mijn eigen praktijk.”

Marianne Zuur

“Een hele bijzondere dag. Danielle weet vanuit rust de kern te pakken en deze te transformeren naar kracht (= KernKracht). Danielle is een zeer sensitieve begeleider die binnen de korte keren veiligheid in de groep weet te brengen. Dank Danielle, voor deze mooie dag!”

Evelien

“Vanaf het moment van binnenkomen is er een rustige, ontspannen sfeer. Danielle is er, kijkt, heeft rust en straalt dat uit naar de groep. Zo is de situatie snel veilig en oke. Voor mij was het geheel nieuw, maar heb geen moment gehad dat ik dat als spannend ervoer. Danielle neemt de groep mee naar het hier en nu, aanwezig zijn, openstellen voor dat wat is en zo ging de dag heel vloeiend. Hoewel intens bleef rust er aanwezig zijn als een veilige bubbel. Een mooie en bijzondere ervaring. Mooi om te mogen ervaren hoe de aanwezige honden zich door de dag heen bewogen en daar echt een toegevoegde waarde zijn. Dank voor deze mooie ervaring!”

Anoniem

Praktische informatie

Begeleiding door systemisch coach(es)

Aanwezigheid van honden 

Mogelijkheid om met je eigen hond deel te nemen (vraaginbrenger)

Maximaal 3 vraaginbrengers

Werken in kleine groepen

Inclusief koffie, thee, water en versnaperingen

Deze dag wordt er bewust in een kleine groep gewerkt.
Wil je, als vraaginbrenger, graag jouw eigen hond meenemen deze dag dan is dit (in overleg) mogelijk.
Niet alleen jouw eigen opstelling zal jouw inzichten brengen. Tijdens deze dag zul je ervaren dat ook de opstellingen van anderen helend kunnen zijn in jouw proces. Het raakt altijd! De dag duurt doorgaans van 10.00 tot 17.00

Kosten: € 147,- als vraaginbrenger & € 50,- als representant. Deze prijzen zijn inclusief btw. 

 

Liever een individuele opstelling?

Het kan zijn dat je liever in een persoonlijke setting met jouw vraagstuk aan het werk gaat. Of dat het niet ten goede komt voor het welzijn van jouw hond om met vreemde honden in een ruimte te verblijven. Dan heb je wellicht juist behoefte aan een individuele opstelling.

Tijdens een individuele sessie ga je aan de slag met jouw vraagstuk en nemen we je mee in jouw persoonlijke opstelling. De enige die aanwezig zijn dat ben ik,  jij en jouw hond(en).

De individuele opstelling is het hele jaar door te reserveren via danielle@kernkracht-academie.nl

Kosten: € 147,- (inclusief btw)

Actuele data en locaties

Zaterdag 4 november 2023 – Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger (VOL)

Aanmelden als representant

Zaterdag 2 december 2023 – Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger (VOL)

Aanmelden als representant

Zaterdag 27 januari 2024 – Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger

Aanmelden als representant

Kernkracht Academie is een CRKBO gecertificeerde instelling.
Dit betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitseisen en codes voor kortdurend beroepsonderwijs.
Tevens zijn we vrijgesteld voor btw. Al onze prijzen zijn dus netto bedragen en blijvend exclusief btw.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!