Het opleidingsinstituut voor holisme, systemisch werk en coachen met honden

Visie

Alles is energie. De mens, het leven, de aarde en alles wat er is. Energie soms zo ontastbaar maar voelbaar. Energie is er in diverse vormen… Een innerlijk weten. Voor de een heel helder en voor een ander zo ongrijpbaar. Voor veel dieren is die energie niet ongrijpbaar. Voor honden is het een natuurlijk instinct. Iets wat ze kennen en in het moment voelen en op reageren. Ze zijn de spiegel van de ziel.

Wat zou het mooi zijn als energie voelbaar wordt, er uit de energie bewustwordingen ontstaan en er kan worden geheeld. Voor velen is het een verlangen om “op te ruimen” te helen. Voor veel anderen is het een verlangen om de mens daarin te begeleiden.

KernKracht Academie staat voor de visie dat ieder mens een spiegel kan worden voorgehouden door het natuurlijk instinct van de hond. De hond die in de ziel “kijkt”, die bewust maakt en verbindt met het authentieke deel van de mens. Daar waar zij dat deel als het ware is “kwijtgeraakt”. Het deel dat is ingekleurd door het leven, door systemen en door alles wat er binnen de diverse systemen leeft: gehoord en ongehoord, gesproken en onuitgesproken, gezien en ongezien. Het mag een plek krijgen, er mag beweging komen en ruimte ontstaan. Ruimte om hoofd, hart en buik weer te verbinden. Om dat authentieke deel van de mens weer voelbaar te maken en te mogen laten stralen.

Samenwerken met de natuurlijke gave van honden in combinatie met systemisch werk is MAGISCH. Een voorrecht om mee te mogen werken en de mens of hond die het nodig heeft een hand te reiken op het pad der leven.

In verbinding met de hond, de aanwezige energie en de natuur wordt ieder mens uitgenodigd om terug te gaan naar de kern:

VOELEN  |  VERBINDEN  |  VERTROUWEN

VOELEN

VERBINDEN 

VERTROUWEN

Wat er ontstaat is liefde en heelheid.
We komen op aarde in liefde en zullen de aarde ook in liefde verlaten. Liefde is het antwoord, liefde is wie ieder mens is.

Missie

KernKracht Academie wil het systemisch werk in samenwerking met honden breder gaan uitdragen in Nederland. Dieren (waaronder ook honden) worden steeds zichtbaarder in coaching, therapie, de zorg en ook op scholen waar ze een liefdevolle aanvulling zijn voor menigeen. Het systemisch werken met honden was binnen het werkveld een groot gemis. KernKracht Academie heeft dat tij weten te keren door professionele, vakbekwame coaches op te leiden. Middels deze coaches en onze unieke opleidingen, cursussen en dagtrainingen vanuit bovenstaande visie willen we vooral bijdrage aan een “bewuster en gezonder” leven. 

Missie

KernKracht Academie wil het systemisch werk in samenwerking met honden breder gaan uitdragen in Nederland. Dieren (waaronder ook honden) worden steeds zichtbaarder in coaching, therapie, de zorg en ook op scholen waar ze een liefdevolle aanvulling zijn voor menigeen. Het systemisch werken met honden was binnen het werkveld een groot gemis. KernKracht Academie heeft dat tij weten te keren door professionele, vakbekwame coaches op te leiden. Middels deze coaches en onze unieke opleidingen en masterclasses vanuit bovenstaande visie willen we vooral bijdrage aan een “bewuster en gezonder” leven.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!