Waar word ik gelukkig van?

De KernKracht Academie richt zich op het werkveld “coachen met honden”. Dit werkveld is erop gericht om mensen te coachen met de aanwezigheid en samenwerking van/met een hond. Het zogeheten “Animal Assisted Interventions”.

Binnen dit brede werkveld richten we ons binnen de KernKracht Academie op het systemisch en energetisch werken met honden.

We spraken met Marieke Ammerlaan. Zij heeft de jaaropleiding Systemisch en energetisch werken met honden gedaan. Marieke werkt in de zorg, is moeder van 2 volwassen dochters en getrouwd met Gijs. Ze hebben 2 border collies.

Ik ben leergierig en nieuwsgierig

“Zo’n 2 jaar geleden trok de opleiding systemisch en energetisch werken met honden van Kernkracht Academie mij aan. Iets totaal anders dan wat ik tot dan toe had gedaan. Ik werkte al wel met mijn hond als Dog Assistent Interventions (DAI) bij cliënten met een verstandelijke handicap.

Al een aantal jaar bestond de wens om te werken met mijn honden. Omdat mijn hond, Kizzy, ouder werd hebben wij een tweede hond erbij genomen. Helaas bleek zij geen goede DAI hond te zijn. Om toch samen met mijn honden te kunnen werken, was deze opleiding een mooie uitkomst voor mij.”

Door verschillende lagen heengaan

“In de opleiding ga jezelf persoonlijk door vele lagen heen. Ik ben veel over mezelf te weten gekomen.

Als professional ben ik startende, ik heb mijn eigen praktijk Relax en Focus en sta nu ook ingeschreven bij de het AKR AAI en ben dus gecertificeerd. In mijn ondernemersreis leer ik wat beter bij mij past en wat niet.”

Een mooi moment tijdens de opleidingsdag

“We deden een opstelling waaruit uiteindelijk bleek dat ik niet meer op de juiste plek zat met mijn baan destijds. Systemisch was er veel aan de hand. Mijn hond heeft letterlijk tussen mijn baan en mij ingelegen tijdens de opstelling. Dit bevestigde mijn gevoel dat ik niet meer op mijn plak zat daar. Zij heeft mij daarbij geholpen. Ik heb een half jaar vrij genomen mijn baan als doktersassistente opgezegd om te werken aan mijn praktijk.”

De hond als spiegel

“Mijn honden kunnen goed spiegelen. Hierdoor gaat de cliënt nadenken over zijn eigen leven, zijn functioneren en zelfs over zijn gezin van herkomst/zijn verleden.

Ik werk met plezier samen met mijn honden. Het werk als coach samen met mijn honden vind ik echt leuk. Het ondernemerschap vraagt daarnaast nog meer skills waarin ik nog mag groeien. Daarom heb ik mijn praktijk naast een baan in de zorg.

Ik heb vooral geleerd waar ik goed in ben en vooral waar ik gelukkig van word!”

Warme groet,
Marieke Ammerlaan

De opleiding Systemisch en energetisch werken met honden start 2x per jaar.
De eerstvolgende startdatum is 5 september 2023.

In deze unieke vakopleiding, geaccrediteerd op level 3 bij het AKR, leer jij met verschillende methodieken hoe je de hond in kunt zetten als spiegel. Systemisch en energetisch werken en coachen staat centraal in deze opleiding. Waarbij je coacht vanuit je gevoel met je intuïtie als kracht.

Tijdens de opleiding keer je ook bij jezelf naar binnen: wie ben jij als persoon en  wat heb jij nodig om goed in contact te komen met jezelf om van daaruit te kunnen werken.

Chat openen
Stuur ons gerust een berichtje!
KernKracht Academie
App ons of spreek in!