Het opleidingsinstituut voor systemisch werken met honden

Werken bij de KernKracht Academie

KernKracht Academie is het opleidingsinstuut van Nederland en België als het gaat om systemisch werk met AAI honden. Waar founder Danielle Spenner in 2017 haar eigen ontwikkelde methodiek vertaalde naar een opleiding en deze uit ging dragen, is het opleidingsinstituut vanaf die tijd enorm gegroeid. Inmiddels bestaat ons team uit een enthousiaste groep professionals van zo’n 12 personen: vaste medewerkers, zzp’ers en stagiairs. Dagelijks zijn we bezig om het AAI werkveld te professionaliseren en het systemisch werk met honden breder uit te dragen in Nederland en België. 

Het systemisch werk dragen we niet alleen uit in ons scholingsaanbod. Ook hanteren we deze in ons (werk) systeem. Zo heb je binnen het team recht op je eigen juiste plek, mag je zijn wie je bent, word je gezien & gehoord en vinden we het belangrijk dat de balans tussen geven en nemen evenredig aan elkaar in balans zijn. We behandelen elkaar zoals je ook zelf behandeld wilt worden en we zijn open, transparant en eerlijk naar elkaar. Daarnaast zijn zelfontplooiing, passie en plezier in je werk voor ons erg belangrijk.

Wij hechten veel waarde aan de fijne manier waarop we in ons team met elkaar omgaan en we zoeken daarom voor elke vacature iemand die écht bij ons past. In ons team wordt onze visie en missie door iedereen uitgedragen. Samen maken we de wereld een stuk mooier!

VOELEN | VERTROUWEN | VERBINDEN

 

Stagiair(e) marketing & communicatie

 

Functie

Stagiair marketing & communicatie

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master

Locatie

Nijmegen

Uren per week

20 – 40

Beschikbaarheid

Beschikbaar per Augustus/September 2022

Stageduur

5 – 9 maanden

Stagesoorten

Meewerkstage

Stagevergoeding

In overleg

Wat ga je doen?
Geen dag is hetzelfde binnen de KernKracht Academie. De ene dag ligt je focus op het maken van Social Media content voor Facebook, Instagram, LinkedIn. Je schrijft een blog, je maakt video’s of foto’s van de lesdagen, die je vervolgens direct in zelfgemaakte reels kunt gaan delen. En de andere dag schrijf je een inspirerende nieuwsbrief of denk je mee over het opzetten van een e-mailmarketing campagne. Maar er is meer: je gaat collega’s ondersteunen bij het beheren van onze relaties, ad-hoc werkzaamheden en het voorbereiden/inplannen van de kennismakingsgesprekken met onze hoofdtrainers.
Heb jij affiniteit met honden? Houd jij van variatie in je werkdag? Ben je gek op social media en e-mailmarketing? Dan is deze stage echt iets voor jou.

Wie zijn wij?
Wij zijn het opleidingsinstituut waar we coaches en therapeuten opleiden die systemisch willen werken met de inzet van honden. Al jaren is bekend dat dieren een grote meerwaarde hebben voor mensen. En dan hebben we het niet alleen over huisdieren maar ook dieren die ingezet worden voor therapie: PTSS-honden, co-coaches en hulphonden.
Honden en ook paarden worden vandaag de dag ingezet in therapie, bij traumaverwerking, en in coaching. Dieren zijn puur, intuïtief en spiegelen de mens vanuit hun natuurlijk instinct. Ze zijn ware leermeesters. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om zich door middel van Animal Assisted Interventions te laten begeleiden in hun proces. Professionals die willen werken met de inzet van AAI honden worden bij ons opgeleid. 
Een stage bij ons is niet alleen uitdagend en leerzaam maar je levert indirect ook een hele belangrijke bijdrage aan het leven van vele mensen. Mensen die in hun leven vastlopen en daarbij een helpende hand kunnen gebruiken. Het werk wat we doen, doen we dan ook vanuit ons hart, met heel veel passie!

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende en fijne stageplek
 • Ruimte om je creativiteit te laten zien
 • Leuke collega’s
 • We maken tijd voor jou om je te begeleiden
 • We vinden het belangrijk dat je de kans hebt om veel te leren en te doen

Wij vragen
Heb je affiniteit met honden of dieren in het algemeen of dieren in de zorg? Ben je creatief en vind je het leuk om content te schrijven, video’s en foto’s te maken voor Social Media? Ben je in staat om zelfstandig te werken en niet bang om met collega’s, cursisten of (potentiële) klanten contact te hebben? Dan is dit de stageplek die je zoekt.
We vinden het fijn als je een positieve mindset hebt, representatief bent en niet bang bent om te reflecteren op je eigen handelen. De sfeer waarin je komt te werken is positief en ontspannen én we staan open voor nieuwe ideeën en kansen.

 • Je volgt een MBO-, HBO- of WO-opleiding met een marketing- of communicatieachtergrond
 • Je bent op zoek naar een stageplek vanaf september 2022 (duur in overleg, maar minimaal vijf maanden)
 • Je hebt affiniteit met marketing, communicatie, nieuwe media en social media
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en kunt deze foutloos schrijven én spreken
 • Je bent gek op schrijven, fotograferen en het maken van video’s
 • Je bent leergierig en creatief
 • Je bent proactief, zelfstandig en geeft zelf goed aan wat je wilt leren binnen je stageperiode

Interesse
We zien graag jouw motivatie en CV tegemoet! Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Caroline@kernkracht-academie.nl

KERNKRACHT ACADEMIE: HET (WERK)SYSTEEM WAARIN JE ALS MENS GROEIT!

Missie

KernKracht Academie wil het systemisch werk in samenwerking met honden breder gaan uitdragen in Nederland en Belgie. Dieren (waaronder ook honden) worden steeds zichtbaarder in coaching, therapie, de zorg en ook op scholen waar ze een liefdevolle aanvulling zijn voor menigeen. Het systemisch werken met honden was binnen het werkveld een groot gemis. KernKracht Academie heeft dat tij weten te keren door professionele, vakbekwame coaches op te leiden. Middels deze coaches en onze unieke opleidingen, cursussen en bijscholingen vanuit bovenstaande visie willen we vooral bijdrage aan een “bewuster en gezonder” leven door middel van complementaire zorg.

Copyright Danielle Spenner | KernKracht
06 117 30 857
info@kernkracht-academie.nl

KvK 66407869
IBAN NL74INGB0007387857

Kernkracht Academie is een CRKBO gecertificeerde instelling.
Dit betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitseisen en codes voor kortdurend beroepsonderwijs.
Tevens zijn we vrijgesteld voor btw. Al onze prijzen zijn dus netto bedragen en blijvend exclusief btw.

De gehele inhoud van deze academie is onderhevig aan auteursrecht met alle rechten voorbehouden.